BEN BU DÜNYAYA NE YAPMAYA GELDİM?

Her insan diğerlerinden farklı bir özellikle gelir dünyaya. Farklı bir yetenekle. Elbette bazı konularda benzerlik gösteririz birbirimize ama özümüzde hepimiz birbirimizden farklıyız. Her birimiz biriciğiz. 

İşte bu farkımızı bulma, kendi yeteneğimizi keşfetme yolculuğu yaşam. Kimimiz için daha kolay, kimimiz için de oldukça zorlu bir yolculuk. 

Kendimizi farkedene, kendi yolumuzu bulana kadar çevremizden aldığımız destek altın değerinde. Çocuğu iyi gözlemleyen, onun eğilimlerini farkederek doğru tarafa yönlendiren anne, baba ya da öğretmen örneğin. O kadar kıymetli ki. 

Ama diyelim ki böyle biri olmadı hayatımızda, yine de bunun arkasına sığınmamıza izin vermiyor hayat. Bize o yolu buldurmak için elinden ne geliyorsa yapıyor, acı tatlı deneyimler yaşatıyor. 

Kendini keşfetmek, neyi sevdiğini, ne yaparken mutlu olduğunu, ne yaparken zaman mevhumunu kaybettiğini, hangi işin iş gibi gelmediğini bulmak ve o işte şartlar ne olursa olsun çok iyi olmaya çabalamak insana müthiş bir iç huzuru yaşatıyor… kendimden biliyorum…

Benim ailem yeteneklerimin değil, onların gözünde doğru olanın peşinden gitmemi istediler. Onlara da öyle yapılmıştı çünkü. Bildikleri buydu. Ve elbette benim için en iyisini istediler. Emniyetli olan yolu seçmemi, zarar görmememi istediler. Ama onların istediklerini yaptığım sürece mutlu olamadım bir türlü. 

Ne zaman kalbimin sesini dinlemeye, kendi yeteneklerimi keşfetmeye ve tüm yeteneklerimi birarada kullanmaya başladım, ancak o zaman iç huzuru, tatmini yakalayabildim. 

Kalbinin götürdüğü yere gitmek kolay bir iş değildir. İnişleri, çıkışları, ne kadar kararlı olduğunuzu sık sık test edişleri, zahmetleri vardır. Üstüne pek az insan sizi destekler, başaracağınıza inanır. Öyle insanları bulduğunuzda sıkı sıkı sarılın ama yine de en büyük kılavuzunuz kalbiniz olsun. Çünkü kendiniz için en iyi olanı aslında en iyi siz bilirsiniz. Ve inanın başka türlü mutlu olmanın bir yolu yoktur. 

Üstelik bunun hayrı sadece size dokunmaz. İnsanlara, ülkenize, dünyaya hizmet edebilmek de yine kendi yolunuzu bulmakla başlar. 

O halde doyum veren bir hayat yaşamanın, şu anda içinden geçtiğimiz günlere ve önümüzde bizi bekleyen yeni dünyaya uyum sağlayabilmenin, çevremize ve insanlığa katkı olabilmenin belki de en önemli yolu kendimize şu soruyu sormak değil midir?

“Ben bu dünyaya ne yapmaya geldim?”

Müzik önerisi: Yüz Yüzeyim – Sertab Erener

6 Şubat 2021, İstanbul

1 Comments on “BEN BU DÜNYAYA NE YAPMAYA GELDİM?

  1. onlara göre doğru olanın peşinden gitmek.. zor. mecbur kalan için ömür boyu eziyet.
    kalbinin sesini dinlemek. herkesin kalbi var ama yetenek keşfetmeye gelince.. henüz var olmayan bir yetenek sahibiyse kişi.. ya da silinip gitmişse o yeteneğin para ettiği zamanlar?
    bazen afrikanın ortasında ama buz pateni yapmak için doğuyor insan.
    ikigai mühim. seçim yapmak, seçim yaptırmak çok zorda bırakıyor beni.

Yorum bırakın