KAHVALTI DOSYASI – BACKYARD

Kahvaltı tavsiyelerine kaldığımız yerden devam ediyoruz… Geçen hafta boğazın kıyısındaydık, bu hafta Bebek’e tepeden bakalım dedik ve arkadaşlarımla birlikte Backyard’a gittik.

Backyard açıldığından beri çok sık gittiğim bir yer. Kahvaltı için olduğu kadar öğle ve akşam yemekleri için de tercih ediyorum. Sakin dekorasyonu ve menüdeki organik ve sağlıklı seçenekler burayı tercih etme sebeplerimden.

Kahvaltısı da, aynı dekorasyonu gibi sakin Backyard’ın. Sakinlikten kastım öyle çicekli tabaklar, süslemeler falan yok. Ama her biri özenle seçilmiş, çok lezzetli yiyecekler var.

Ortaya Backyard kahvaltısını söylerseniz, ki biz öyle yaptık, organik unla yapılmış ekmeklerle birlikte Kars kaşarı, beyaz peynir, tuzlu Çeşme loru, Erzurum tulumu, Çanakkale keçi peyniri, domates, salatalık, kaymak, nutella, Bacyard yapımı reçel ve bal geliyor.

Her şey yerinden, her şey taze. Ben en çok ekmeklerini ve Çesme lorunu seviyorum. Bir de tava tostlarını. İsterseniz, yumurtalı, isterseniz mozzarella ve fesleğenli, isterseniz beyaz peynirli ve taze kekikli. Benim favorim beyaz peynirli olan.

fotoğraf 4

Yumurtalar da organik ve değişik seçenekler var. Dilerseniz poşe yumurtalardan yiyebilirsiniz ya da bizim de ilk defa denediğimiz ve masanın favorisi olan çırpılmış yumurtayı seçebilirsiniz. Çırpılmış yumurtayı 3 yumurtanın beyazından yapmışlar ve içine maydonoz ve domates koymuşlar. En kısa zamanda evde denemek istiyorum.

Yok tatlı severim ben kahvaltıda derseniz pancake de var, meyve salatası da, müsli de, granola da. Bir de nefis bir müzik var hep fonda size eşlik eden.

Ağaçların altında, Bebek’i seyrederek, gürültüden uzak, doğal ve taze yiyeceklerden oluşan bir kahvaltıyla güne başlamak isterseniz Backyard tam yeri.

 

NOT: Sabahları 8.30’dan itibaren açık olan Backyard’ın menüsünde kullanılan malzemelerin çoğu Çatalca’daki bir çiftlikten geliyormuş.

 

BACKYARD: Otlukbeli Cad. Bebeköy Sok. No: 4 Etiler / İstanbul 0 (212) 287 15 00 
, www.backyardistanbul.com

 

 

 

FOTOĞRAFLAR: Zeynep Özyılmazel

1 Comments on “KAHVALTI DOSYASI – BACKYARD

Yorum bırakın